Dijksma+bezoekt+bedrijf+Nevedi%2Dvoorzitter
© Nevedi

Dijksma bezoekt bedrijf Nevedi-voorzitter

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) was vandaag te gast bij mengvoerleverancier Fransen Gerrits in Erp. Dat is het bedrijf van Nevedi-voorzitter Huub Fransen.

Gespreksonderwerpen waren de rol van de diervoederindustrie in de verduurzaming van de voedselproductie, maar ook de zorgen van het bedrijfsleven over kostenverhogende maatregelen.

Samen met Nevedi-directeur Henk Flipsen gaf Fransen een toelichting op actuele ontwikkelingen rondom voedselveiligheid. Dat gold tevens de verduurzaming van de voedselproductie en de bijdrage die de diervoedersector hierin kan spelen.

Mineralenkringloop

Verder kwamen de maatregelen die de industrie neemt om de mineralenkringlopen in de veehouderij te sluiten tijdens het bezoek aan bod. De Nevedi-bestuurders benadrukten dat de veehouderijsectoren hun verantwoordelijkheid nemen, onder meer via het voerspoor.

Beide heren riep de staatssecretaris op om belemmeringen voor mestverwerking op lokaal en provinciaal niveau weg te nemen.

Kostprijsverhogende maatregelen

Fransen en Flipsen uitten hun zorgen over het effect van kostprijsverhogende maatregelen, vooral waar deze afwijken van wetgeving in andere lidstaten van de Europese Unie. Nevedi vreest dat die de concurrentiepositie aantasten.

'Uit CBS-cijfers blijkt dat de waarde van de agrarische export in het afgelopen jaar groeide tot bijna 80 miljard euro. Als we onze positie willen behouden, is het van belang dat we een goede balans houden tussen noodzakelijke maatregelen en de kosten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer