Mengvoerproductie+daalt+opnieuw
©

Mengvoerproductie daalt opnieuw

De Nederlandse mengvoerproductie daalde in 2012 met 0,9 procent ten opzichte van 2011. Het jaar daarvoor was de daling ook al 1 procent. Dat blijkt uit cijfers van Nevedi die 95 procent van de branche vertegenwoordigt.

De Nederlandse Vereniging voor Diervoerders (Nevedi) berekende dat de productie van varkensvoer met 4,9 procent daalde. Daar wordt de totale daling dan ook door veroorzaakt, want de productie van pluimveevoer bleef stabiel en rundveevoer steeg met 2,7 procent.

Totaal lag de productie van voer door de 100 Nevedi-bedrijven op 13.360.000 ton product. De varkenshouderij blijft met 41 procent daarvan wel de grootste post qua productie. Rundvee vertegenwoordigt 28 procent en pluimvee 27 procent. De rest is overig, 4 procent.

Bij de berekening gaat het naast mengvoer ook om kalvermelkpoeder, premixen en vochtrijke bijproducten. De productie van Nederlandse bedrijven in het buitenland is niet meegenomen in het overzicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer