Niet gemeten vloeren nog op RAV-lijst

De emissiearme rundveevloeren die per 1 februari drie jaar op de voorlopige RAV-lijst staan, maar nog niet zijn gemeten, verdwijnen niet meteen van de lijst.


Tot aan 1 juli 2014 blijven deze vloeren sowieso op de RAV-lijst staan. Alle drie jaar oude vloeren die het komende jaar gemeten gaan worden, prijken ook na 1 juli nog op de voorlopige RAV-lijst. Vloeren die niet gemeten gaan worden, zullen met de nieuwe update van 1 juli naar alle waarschijnlijkheid niet meer op RAV-lijst terugkomen, meldt Agrabeton.

Tussenoplossing

De mogelijkheid tot uitstel is een tussenoplossing voor de impasse die is ontstaan in het meten van emissiearme vloeren. Het uitvoeren van een meting in een natuurlijk geventileerde stal is ingewikkeld en duur.

De kosten bij vier proefstallen kunnen oplopen tot 100.000 euro die een fabrikant zelf moet betalen. Daarnaast willen de bedenkers van een vloer niet meten omdat de RAV-lijst bestaat uit systeembeschrijvingen. Concurrerende fabrikanten, die hun systeem hebben afgeleid van het origineel, zouden daardoor zonder een dure meting ook een emissiewaarde krijgen voor hun vloer.


Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer