Windunie+en+Raedthuys+duurzaamst
© Nieuwe Oogst

Windunie en Raedthuys duurzaamst

Windunie en Raedthuys zijn de meest duurzame stroomleveranciers van Nederland. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds en WISE.

Na Windunie en Raedthuys volgen Dong, Eneco, Greenchoice en HVC Energie. Het minst duurzaam zijn Atoomstroom, Delta en RWE/Essent.

Het onderzoek moet Nederlandse consumenten duidelijkheid geven over de duurzaamheid van groene stroom en van stroomleveranciers. Consumenten kunnen hierdoor een weloverwogen keuze maken voor een energieleverancier.

Onderzoekscriteria

De lijst kwam tot stand door de stroomleveranciers te beoordelen op vier onderdelen van de bedrijfsvoering en ieder onderdeel een score op duurzaamheid te geven. De investeringen in stroomopwekking wegen voor de helft mee in de beoordeling.

De productie, levering en inkoop van stroom bepalen samen de andere helft van de beoordeling.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer