Unieke combinatie in Lierse kas

Glastuinbouwbedrijf Royal Pride Holland is in haar vestiging De Lier een proef gestart met Polydome cultuur. Daarin worden verschillende planten soorten naast elkaar en door elkaar heen geteeld die elkaar kunnen versterken.

De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met SIGN en Metabolic. De hoofdteelt bestaat uit diverse fruitsoorten zoals kersen, nectarines en abrikoos.

Rondom de fruitbomen worden andere gewassen geteeld. Daaronder zijn verschillende paddenstoelsoorten, maar ook Afrikaantjes, Echinea, bieslook, bloemkool en andere groente soorten.

Eigenschappen

Uit het onderzoek dat Metabolic uitvoert, moet blijken of de verschillende eigenschappen van de diverse plantensoorten, de fruitbomen helpen om beter te groeien en minder vatbaar te maken voor ziekten en plagen.

Zo is de verwachting dat paddenstoelen CO2 en warmte in de kas brengen en extra opbrengst leveren op plekken waar het te donker is voor planten.

BoereGoed

De groenten en fruit producten die in de proefkas worden geteeld, worden in de verkocht door BoereGoed, een bedrijf dat verschillende verkooppunten heeft in de regio en dat de verkoop van regionale en biologische geteelde producten wil bevorderen.

De proef is mede mogelijk gemaakt door het innovatiefonds van Rabobank Westland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer