LTO wacht op toezegging Nefyto

Voor het Fonds Kleine Toepassingen vraagt LTO aan Nefyto, als belangenorganisatie van de gewasbeschermingsindustrie, een bijdrage van 100.000 euro op jaarbasis.

Dat bedrag dekt een kwart van het benodigde budget voor het fonds dat zich vooral bezighoudt met de toelating van gewasbeschermingsmiddelen voor kleine teelten.

Zonder de bijdrage van Nefyto komt het voortbestaan van het Fonds Kleine Toepassingen in gevaar, stelt beleidsmedewerker Jaap van Wenum van LTO Nederland.

'We hebben het verzoek in december al neergelegd bij Nefyto, maar daarop nog geen toezegging ontvangen.'

Verdwijnen productschappen

Het verzoek om een bijdrage van de fabrikanten heeft te maken met het verdwijnen van de productschappen. Tot en met 2013 financierde het ministerie van Economische Zaken 50 procent van het budget.

De rest werd betaald door het bedrijfsleven via vooral Productschap Akkerbouw en Productschap Tuinbouw.

Fonds Kleine Toepassingen

Het ministerie heeft inmiddels voor 2014 toegezegd de helft van het totale budget van 400.000 euro voor het Fonds Kleine Toepassingen opnieuw te voldoen.

LTO stelt voor om het budgetaandeel voor het bedrijfsleven op te delen in een telersbijdrage en een bijdrage van de industrie.

Sluitende begroting

De telersbijdrage voor 2014 kan nog worden betaald uit reserves van de productschappen. Voor een sluitende begroting voor het fonds is het wachten nu nog op de toezegging van Nefyto, verklaart Van Wenum.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer