Green deal Amsterdam biobased economy

Zeventien partijen in de regio Amsterdam gaan in de nieuwe Green Deal Grassen & Gewassen samenwerken aan het ontwikkelen van businesscases met grassen en gewassen als basismateriaal.

De Green Deal Grassen & Gewassen bestaat uit zes pijlers: vlas, straatmeubilair uit biocomposiet of afvalhout, hennep, bermgras als basismateriaal voor onder meer verpakkingen en veevoer, producten uit bamboe en stimulering van de Biobased Economy.

Deze laatste pijler is gericht op het delen van kennis en het gezamenlijk in de regio laten zien wat al mogelijk en rendabel is binnen de biobased economy.

Amsterdammertje

De pilots en onderzoeken zijn innovatief en aansprekend: zo wordt gewerkt aan een straatpaaltje 'Amsterdammertje' van biocomposiet. Ook wordt onderzocht of vlashalmen bruikbaar zijn als vezels voor kleding of bouwmaterialen.

De betrokken gemeenten, Waternet en Schiphol stellen onder meer tijdelijk braakliggende gronden ter beschikking. De Rijksoverheid probeert met de gemeenten knelpunten in de regelgeving weg te nemen.

Deelnemers

Deelnemende partijen zijn onder meer Amsterdam Economie Board, de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Haarlemmermeer, Schiphol, Waternet en de Coöperatieve Miscanthusgroep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer