Vijf aanbevolen rassen voor brouwgerst

De brouwgerstrassen Tipple, Concerto, Calico Propino en Wintmalt worden door Nederlandse mouters en brouwers geaccepteerd voor de verwerking.

Dat blijkt uit de waarderingslijst van stichting Nederlands instituut voor brouwgerst, mout en bier (Nibem) voor de teelt van brouwgerst in 2014.

Na de beproeving van brouwgerstrassen blijkt dat de industrie Quench maar beperkt accepteert. Dat ras wordt niet aanbevolen vanwege kafverlies in het verwerkingsproces en verhoogd risico op gespleten korrels.

Prestige beperkt aanbevolen

Nieuw op de aanbevelende rassenlijst zijn Columbus, Salome en Shuffle. Deze lijken na beproeving op kleine schaal brouwwaardig. Bij actualisering van de aanbevelende rassenlijst daalde Prestige in classificatie naar beperkt aanbevolen.

Het vorig jaar nieuwe ras Concerto wordt geclassificeerd als aanbevolen. Het nieuwe ras Shannon is ingedeeld als voergerst.

Signaal industrie

Met de publicatie van de waarderingslijst wil de gezamenlijke industrie een signaal afgeven naar de Nederlandse gersttelers over de acceptatie van brouwgerstrassen voor verwerking in mout en bier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer