Countus koppelt Crop-R aan financiën

Countus heeft een koppeling gemaakt tussen het teeltregistratiesysteem Crop-R en de financiële resultaten van een landbouwonderneming.

Dit biedt akkerbouwers meer inzicht hun bedrijfsresultaat, zowel technisch als financieel. Cijfers uit heden en verleden zijn belangrijk om de strategie voor de bedrijfsvoering te kunnen bepalen. Dit is de basis van het rapportagemodel Countus Signaal Analyse (CSA).

Inzicht in het technisch resultaat was tot nu toe lastig. Hiervoor is een oplossing gevonden: het web-based teeltregistratieprogramma Crop-R is eenvoudig in gebruik en voor meerdere doeleinden te gebruiken. Teeltdata in Crop-R zijn na toestemming van de gebruiker uitwisselbaar met andere organisaties.

Kostprijs in kaart

Geert Kuipers, directeur marktadvies Countus: ‘Met digitale teeltregistratie is op eenvoudige wijze je kostprijs per perceel en per gewas in kaart te brengen. De ondernemer is daardoor beter in staat de juiste keuzes op zijn bedrijf te maken.’

Weer

 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 4°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  50 %
Meer weer