Siemen+Ruiter+ge%C3%ABerd+met+gouden+speld
© john

Siemen Ruiter geëerd met gouden speld

LTO Noord heeft vanmiddag op gepaste wijze afscheid genomen van Siemen Ruiter die per 1 januari 2014 de voorzittershamer overdraagt aan Nico Verduin.

Ruiter heeft zich als voorman van LTO Noord in Noord-Holland ruim 14 jaar ingezet voor de belangen van agrarische ondernemers. Mede door zijn toedoen is de agrarische sector in Noord-Holland goed op de kaart gezet.

Als blijk van waardering heeft Ruiter vanmiddag in bijzijn van ruim tachtig genodigden in Wervershoof de gouden LTO Noord speld ontvangen uit handen van voorzitter Siem Jan Schenk.

Snelle denker

Schenk typeerde Ruiter in zijn toespraak als een snelle denker met visie die de gave heeft om ook buiten de bestaande kaders te kunnen denken en andere bestuurders te overtuigen van zijn visie.

Albert Hooijer, vice-voorzitter van LTO Noord Noord-Holland memoreerde de aanwezigen dat LTO Noord Noord-Holland onder Ruiters leiding vooruitstrevend was en veel resultaten heeft geboekt, waaronder zeven drukbezochte LTO Noorddagen.

Korte lijnen

Hooijer noemde Ruiter een zakelijke man met oog en belangstelling voor de mensen om hem heen en met de gevleugelde uitspraak 'it takes two to tango'. Zijn goede verstandhouding met de gedeputeerden voor landbouw, waarvan de langste periode met Jaap Bond, zorgden voor korte bestuurlijke lijnen naar provinciale besluitvorming.

Volgens Jaap Bond heeft Ruiter LTO Noord op de kaart gezet als een gezaghebbende organisatie in het netwerk van het georganiseerde bedrijfsleven in Noord-Holland, onder meer via de Kamer van Koophandel, het Platform Regionale Economie, de Agriboard Noord-Holland Noord en Stivas Noord-Holland.

Loopbaan

De witlofkweker is zijn bestuurlijke carrière bij LTO in 1999 begonnen als voorzitter van de WLTO-afdeling Wervershoof. Kort daarna is hij benoemd tot voorzitter van de WLTO-kring Westfriesland.

Vanuit die functie werd hij via het hoofdbestuur in 2005 voorzitter van (W)LTO Noord-Holland en sinds 2006 voorzitter van LTO Noord in Noord-Holland. Gedurende zijn voorzitterschap maakte hij ook deel uit van het Algemeen Bestuur van LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer