Noord-Holland zet strijd tegen gans voort

Provincie Noord-Holland zoekt ook na het sneuvelen van het ganzenakkoord naar maximale mogelijkheden om de ganzenpopulatie te reduceren. Dat zegt het provinciebestuur in een reactie op Statenvragen van D66.

Op korte termijn blijven de ontheffingen zonder winterrust van kracht. De partij wil weten hoe Noord-Holland de ganzenproblematiek te lijf gaat nu de verantwoordelijkheid daarvoor bij de provincies ligt.

Dat is het geval nadat geen overeenstemming werd bereikt over een landelijke aanpak.

Faunafonds

Het college stelt dat de provincie het zich financieel niet kan permitteren om de populatie verder te laten groeien. Nu de provincies in 2014 verantwoordelijk worden voor de uitkeringen van het Faunafonds, is er volgens Gedeputeerde Staten (GS) alles aan gelegen om die kosten te reduceren.

Het provinciebestuur laat ter illustratie een grafiek zien die toont dat de uitgekeerde faunaschade aan boeren in Noord-Holland de afgelopen tien jaar exponentieel groeide. Die trend zal zich voortzetten als er niets wordt gedaan, concludeert GS.

Agrariërs

Begin 2014 zal duidelijk worden hoe het maatregelenpakket eruit komt te zien. Dan zal ook duidelijk worden welke gevolgen het sneuvelen van het ganzenakkoord heeft op de tegemoetkomingen aan boeren met schade.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer