Ganzenakkoord geklapt

Er is geen draagvlak voor de invoering van het G7 Ganzenakkoord. Dat hebben het provincies en de partijen van de G7 besloten. Dat meldt het IPO, de Koepelorganisatie van de twaalf provincies.

Ganzenakkoord+geklapt
© Inzicht in Natuur

De G7-partners hebben vandaag geconstateerd dat er geen verder draagvlak is voor de invoering van het G7 Ganzenakkoord. Binnen de G7 was er geen overeenstemming mogelijk over de invoering van de winterrust per 1 januari 2014.

De12Landschappen, de Federatie Particulier Grondbezit (FPG), de Landbouw- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO), Natuurmonumenten, Stichting Agrarisch en Particulier Natuur- en Landschapsbeheer Nederland, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland) en het IPO,

Ontbreken draagvlak

Betrokken partijen, zowel G7 als IPO, hebben met spijt moeten constateren dat er geen unaniem draagvlak is bij de betrokken G7 leden. Gezamenlijk is de hoop uitgesproken het vele werk dat inmiddels is verzet niet te laten verzanden, maar decentraal met elkaar verder te kijken welke onderdelen van het G7 akkoord kunnen worden geïmplementeerd in het decentrale beleid van de provincies.

De financiële afspraken in het kader van het ganzenakkoord, zoals de subsidieregeling voor rustgebieden en de overgangsregeling, komen hierbij ook te vervallen.

Teleurgesteld

De Friese gedeputeerde Johannes Kramer, die namens de provincies het overleg met de Ganzen-7 voerde, noemt het “bijzonder spijtig dat het overleg niet tot het gewenste resultaat heeft geleid”.

Harm Evert Waalkens, voorzitter van de Ganzen-7, geeft aan “zeer teleurgesteld te zijn dat het akkoord in het zicht van de inwerkingtreding alsnog gesneuveld is”.

Gedeputeerde Kramer vult aan: “de provincies zullen nu op het decentrale niveau de samenwerking met de Ganzen-7 partijen invulling geven. Het verzette werk biedt daarvoor goede aanknopingspunten”.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer