Nieuwe maïsrassen Aanbevelende lijst

De Aanbevelende Rassenlijst 2014 bevat zeven nieuwe maïsrassen. Opvallend is dat de nieuwe rassen van vijf verschillende veredelaars komen.

Limagrain is nog steeds erg goed vertegenwoordigd in de rassenlijst. Dat bedrijf vertegenwoordigt ook twee van de nieuwe rassen: LG 30.232 uit de middenvroeg/middenlaat groep, en Sunshinos uit corn cob mix groep.

De andere rassen komen van RAGT, Syngenta, Innoseeds (2x) en KWS en dragen respectievelijk de namen: Leovoxx (zeer vroeg / vroeg ras), SY Milkytop (zeer vroeg / vroeg ras), Sunstar (middenvroeg / middenlaat) en ES Darinha (corn cob mix / korrelmaïs) en Vagant KWS (corn cob mix / korrelmaïs).

Hoog niveau

Het gemiddelde niveau op Aanbevolen Rassenlijst is met meer dan 1.000 VEM en zo'n 380 eiwit hoog. 'Daar komt bij dat de opbrengst gemiddeld ook elk jaar zo'n 2 procent stijgt', zegt Jos Groten van PPO (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving).

'De vraag naar hogere opbrengsten neemt toe, maar de kwaliteit mag daar niet onder lijden. Het lukt de veredelaars om aan die vraag te voldoen.'

Klik voor complete lijst op bijgesloten pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer