Bedrijven ontwikkelen tuinbouw Zuid-Afrika

Nederlandse bedrijven uit de water- en voedselsector gaan met een lokale partner een tuinbouwgebied van 150 hectare ontwikkelen in Zuid-Afrika.

De betrokken bedrijven Aqua-Terra Nova, For Elements en Verbos Business Development en hun Zuid-Afrikaanse partner Agrimega hebben een intentieverklaring ondertekend.

Het concept, de Aqua-Soil Approach, omvat activiteiten voor hergebruik van gecomposteerd organisch afval en opgewaardeerd afvalwater in de land- en tuinbouw en de zorg voor arbeidsintensieve en veilige productie van voedsel.

Afvalwaterzuivering

De Aqua-Soil Approach wordt over een periode van vijfiten jaar uitgerold. In deze periode wordt een afvalwatersysteem ontwikkeld en wordt de compostering op gang gebracht in combinatie met productie faciliteiten voor de tuinbouw.

Verder wordt begonnen met het opzetten van faciliteiten voor de distributie, verpakking, koeling en educatie. Dat voorziet het land- tuinbouwareaal (150 hectare) van kennis en faciliteiten om de kwaliteit en leveringsgarantie van het voedsel te waarborgen.

Proefproject

Het consortium verwacht in 2014 te starten met een proefproject van 5 tot 10 hectare productie. Het totale project kan zevenduizend banen opleveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer