Innovatieprijs Drenthe voor Middag

Melkveehouders Bert en Monique Middag uit Wapse zijn vandaag in Assen uitgeroepen tot de meest innovatieve boeren van Drenthe in 2013. Ze kregen naast een oorkonde een geldbedrag van 500 euro overhandigd.

Familie Middag melkt in een moderne stal 150 koeien met behulp van twee robots. Voor de preventieve gezondheid van het koppel gebruiken ze een automatische DeLaval Herd Navigator.

Monique Middag vertelde tijdens de prijsuitreiking dat preventieve detectie bij hun veestapel een zeer waardevolle aanvulling is op het gebruikelijke management. 'Het zet een plus op het vakmanschap'.

Thermometer

Ondanks dat ze een hightech detectiesysteem gebruiken, gaat veehouder Bert Middag nog geregeld met de thermometer langs zijn koeien, erkende hij. 'Om te controleren of alles goed is.'

Sectormanager Arie Thomassen van Rabobank Drenthe prees maatschap Middag bij de uitreiking als een voorbeeld van innovatief ondernemen.

'Ze kunnen met behulp van automatisering aan de buitenwereld laten zien hoe goed ze met hun dieren omgaan. Ook het gezinsleven profiteert omdat de Herd Navigator ook arbeidbesparend werkt.'

Dag van LTO Noord Drenthe

De aanmoedigingprijs werd uitgereikt op de Dag van LTO Noord Drenthe. Naast maatschap Middag waren gerberateler Jan Nell uit Klazienaveen en melkveehouders maatschap Van Noord uit Wijster genomineerd.

De bijeenkomst aan het begin van de Landbouw Vakbeurs in Assen stond in het teken van ' het gezinsbedrijf en innovatie' en werd bezocht door zo'n 250 boeren, tuinders en hun gezinsleden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer