Wakker Dier broedt op 'krulbig'-campagne

Wakker Dier start in 2014 een nieuwe grote campagne die zich richt op varkens. Staartcouperen en staartbijten zouden speerpunten worden.

Wakker+Dier+broedt+op+%27krulbig%27%2Dcampagne
© WUR

De campagne loopt parallel aan de plofkipcampagne. De oorlogskas van Wakker Dier is voldoende gespekt voor twee campagnes, zegt woordvoerder Anne Hilhorst.

‘Het afknippen van staarten is de organisatie een doorn in het oog, ondanks dat de varkenshouderij al volop bezig is met deze problematiek.

Vraag aanwakkeren

‘Wij zijn op de hoogte van de inspanningen die de sector levert. Wij gaan onze rol in deze positieve beweging oppakken, door de vraag naar diervriendelijker varkensvlees aan te wakkeren', zegt woordvoerster Anne Hilhorst vandaag in Nieuwe Oogst.

Vrees

Varkenshouders vrezen in een kwaad daglicht te worden gezet door Wakker Dier, maar die vrees is onterecht, zegt Hilhorst. ‘Wij richten ons niet op de varkenssector, maar op de afnemers van varkensvlees, zoals horeca en A-merken.'

Zij hebben volgens haar meer mogelijkheden om diervriendelijke stappen te maken en zullen dan de boeren moeten compenseren voor de meerkosten.

? Lees meer hierover vandaag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer