Breed overleg duurzame veehouderij Brabant

Verduurzaming van de veehouderij in Brabant vraagt een brede maatschappelijke consultatie. Dat vinden ZLTO, provincie, Brabantse Milieufederatie, Provinciale Gezondheidsraad en gemeenten.

Die aanpak doet volgens provincie Brabant recht aan de grote maatschappelijke betekenis van de agrarische sector en de verduurzaming daarvan.

Ook past het goed bij het karakter van voorgenomen maatregelen. 'Die zijn niet enkel afkomstig van de provincie, maar in nauwe samenwerking met partners tot stand gekomen.'

Stappenplan

Voor de brede consultatie leggen Gedeputeerde Staten (GS) een stappenplan voor aan de themacommissie Transitie Stad en Platteland.

'Uit de slotverklaring van het Brabantberaad in februari 2013 spreekt de grote ambitie tot verduurzaming en innovatie van de veehouderij.'

BZV

Eén van de instrumenten daarvoor is de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV). Die reguleert en stimuleert investeringen in duurzaamheid bij uitbreidingsplanen voor veehouderijen.

Volgens het stappenplan komt GS 26 november met een consultatieversie van de BZV. Die vormt de basis van het brede overleg in de provincie.

Gedeputeerde Staten stellen vervolgens op 4 februari de BZV vast, waarna Provinciale Staten de Verordening ruimte op 7 februari goedkeurt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer