Rem op eieren eten is er helemaal af

De rem op eieren eten lijkt er definitief af. Nederlandse huishoudens kochten in de eerste negen maanden van 2013 6 procent meer eieren dan in 2011.

Rem+op+eieren+eten+is+er+helemaal+af
© supergreenme.com

Er worden steeds meer vrije uitloop- en biologische eieren gekocht, meldt het Productschap Pluimvee en Eieren. Consumenten zoeken meer variatie in eieren en met een steuntje in de rug van een goede consumentencampagne leidt dit tot stijgende consumptiecijfers.

De verkoop van vrije uitloopeieren steeg fors (+50 procent). Het marktaandeel van deze eieren nam toe van 8 procent in 2011 tot 11 procent dit jaar.

Scharrel en

Scharreleieren blijven met een aandeel van 79 procent veruit de meest populaire soort. Het aandeel van biologische eieren groeit langzaam maar gestaag: van 4 procent in 2011 tot 4,5 procent dit jaar.

Nederlandse huishoudens gaven in de eerste drie kwartalen van dit jaar 159 miljoen euro uit aan eieren. Dit is bijna 13 procent meer dan in 2011.

Prijs

De gemiddelde prijs van een ei steeg met 7 procent tot 16,4 cent. Deze prijsstijging komt vooral doordat consumenten vaker kiezen voor duurdere varianten zoals vrije uitloop en biologisch geproduceerde eieren.

Supermarkten hebben hun marktaandeel in de huishoudelijke markt nog verder vergroot. Ruim 90 procent van de eieren wordt via dit afzetkanaal verkocht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer