'Discussie melkvee draait om vertrouwen'

Wie als melkveehouder niet in het sectorplan gelooft om het mestprobleem aan te pakken, zegt indirect dat hij z'n collega's niet vertrouwt. Dat stelt Lubbert van Dellen van Accon AVM.

%27Discussie+melkvee+draait+om+vertrouwen%27
© janet beekman

Van Dellen sprak vandaag in Wezep op een dag van stichting GES (Genetische Evaluatie Stieren). Hij stelt dat de discussie rond grondgebondenheid een emotionele discussie is en daarom moeten antwoorden ook gedeeltelijk in de emotie worden gezocht.

Dierrechten buiten de deur houden, hangt daar één op één aan vast, meent Van Dellen. 'De politiek en de maatschappij willen melkveehouders kunnen vertrouwen. Dan moeten ze elkaar ook kunnen vertrouwen.'

Sectorplan

Het hele sectorplan van LTO/NZO, met de kringloopwijzer als hoofdinstrument, is volgens hem daarop gebaseerd. 'Wie de kringloopwijzer afserveert om reden van 'te fraudegevoelig', stelt dus dat hij onvoldoende vertrouwen heeft in zijn collega's.'

'We weten allemaal dat de meeste boeren prima en eerlijk werken. Een aantal werkt echter niet integer. Dat loopt je voor de voeten', benadrukt Van Dellen.

Overtreders

'We moeten met elkaar durven te benoemen dat de hele discussie daarom draait: hoe straf je de overtreders en pak je hen aan die het imago besmeuren', stelt Van Dellen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer