Expositie ‘Bio-Based’ in Valthermond

Op proefboerderij ’t Kompas in Valthermond is een expositie ingereicht over agrarische grondstoffen voor industrieel gebruik.

De expositie Bio-Based is donderdag door Rein Munniksma, gedeputeerde natuur en Landbouw van de provincie Drenthe, geopend. De expositie reist het komende jaar rond door Nederland.

Munniksma: ‘De grondstoffen die de landbouw biedt, willen we voor industriële toepassingen gebruiken. Dit geeft de kans om een optimale samenwerking tussen de landbouw in de Veenkoloniën en de duurzame chemiesector in Emmen te bewerkstelligen.’

Groene grondstoffen

In een biobased economy draait de economie niet op fossiele maar op groene grondstoffen. De provincie Drenthe stimuleert de ontwikkeling van de biobased economy.

De omwenteling naar een biobased economy gaat over ingewikkelde processen. Met een expositie is dat op een toegankelijke manier te vertellen.

Consument

De doelgroep van de expositie is in eerste instantie de consument die (nog) niet weet wat je kunt maken van groene grond- of reststoffen. Daarnaast ook scholieren en ondernemers uit verschillende sectoren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer