'Steeds minder middelen voor Europa'

Het aantal gewasbeschermingsmiddelen dat voor de Europese markt wordt ontwikkeld en de hoeveelheid geld die in onderzoek wordt gestoken, is het laatste decennium flink afgenomen.

Dat meldt de Europese brancheorganisatie van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie ECPA op basis van onderzoek door agribusinessconsultants Phillips McDougall.

Het aandeel van het gewasbeschermingsonderzoek gericht op de Europese markten is gedaald van 33 procent in de jaren tachtig tot 16 procent nu.

Het aandeel van de totale wereldwijde uitgaven voor de ontwikkeling van nieuwe producten in de landbouw voor de Europese markt bedraagt nu 7,7 procent tegenover 33 procent in de jaren tachtig.

Introducties

Dit betekent voor Europese boeren dat minder nieuwe oplossingen voor gewasbescherming op de markt komen. In de jaren tachtig en negentig kwamen jaarlijks gemiddeld vier nieuwe agrochemische producten op de Europese markt.

De afgelopen tien jaar lag het aantal productintroducties op 1,2 stuks per jaar.

Regelgeving

'Het is duidelijk dat Europa's regelgeving heeft geleid tot een daling van het onderzoek naar producten voor gebruik in de EU', constateert directeur-generaal Friedhelm Schmider van de ECPA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer