Elektrische trekker van Fendt

Fendt laat op Agritechnica een elektrische trekker zien. De trekker wekt met een generator stroom op die elektrische motoren op machines en werktuigen kan aandrijven.

Elektrische+trekker+van+Fendt
© nieuwe oogst

Bij de elektrische trekker is het frame van de een Fendt 722 Vario gebruikt. De zescilinder motor heeft plaatsgemaakt voor een viercilinder motor met een vermogen van 147 kilowatt. Zo is er ruimte ontstaan voor de generator, die een vermogen heeft van 130 kilowatt.

De gelijkstroom is beschikbaar voor machines en elektrisch aangedreven onderdelen van de trekker. Bij het X Concept werkt Fendt samen met Amazone, Krone, Grimme, Fella, Lemken, Fliegl Agrartechnik en STW.

Stroomkabel

Tussen de trekker en bijvoorbeeld een Amazone kunstmeststrooier zit alleen een stroomkabel in combanatie met een Isobus. De elektrische aandrijving maakt het mogelijk de kunstmest heel nauwkeurig te verdelen.

Heribert Reiter van Fendt: 'Op dit moment is zo’n systeem niet rendabel. De elektrische componenten zijn de afgelopen jaren duidelijk goedkoper geworden. Als die trend zich doorzet, kan het met de financiële haalbaarheid snel gaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer