Bewezen techniek bij Fendt 300 Varia

Bij de nieuwe 300 Vario-serie van Fendt combineert de Duitse trekkerfabrikant bewezen technieken. De trekkerserie heeft als topmodel de 135 pk zware 313 Vario.

Bewezen+techniek+bij+Fendt+300+Varia
© eigen foto Fendt

De nieuwe 300 Vario-serie bestaat uit trekkers van 95 tot 135 pk en beschikken over een 4-cilinder Deutz-motor van 4 liter met common-rail hogedruk injectiesysteem. Kenmerkend voor de motor is het hoge koppel in combinatie met een laag brandstofverbruik.

Alle bedieningselementen zijn rechts van de bestuurder samengebracht, waarbij de belangrijkste handelingen zijn samengebracht in de Vario-stick. De boordcomputer is volgens Fendt nieuw in deze klasse.

Compacte trekker

In combinatie met een kort op de Fendt 300 Vario gebouwde voorlader is de compacte trekker bij uitstek geschikt voor het laden in gebouwen en stallen. De draaicirkel van de trekker is slechts 4,2 meter. Met het optionele glazen dak heeft de bestuurder optimaal zicht op het werk.

Door aanpassingen van de remmen steeg het toelaatbare totaalgewicht van 8 ton bij het vorige model naar 8,5 ton. Het hefvermogen achter is ongeveer 6 ton. De capaciteit van de hydrauliekpomp is verhoogd van 78 naar 83 liter.

Populair model

Fendt begon met de 300-serie in de jaren '80. Bijzonder populair was het topmodel 309 LSA. De typische kenmerken van de 300 waren lichtgewicht, compact en krachtig. De nieuwe 300 Vario bouwt daar op verder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer