Duitsland+exporteert+iets+meer+varkensvlees
© Marcel Bekken

Duitsland exporteert iets meer varkensvlees

Duitsland heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 1.627.000 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat is 25.000 ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een stijging derhalve van 1,6 procent.

De uitvoer in juli bleef met 244.000 ton gelijk, ten opzichte van juli 2012. Het meeste Duitse varkensvlees (73 procent) blijft in de Europese Unie (EU). Ten opzichte van vorig jaar steeg het exportvolume van varkensvlees naar EU-landen 2,5 procent.

In totaal ging er in de eerste zeven maanden 1,18 miljoen varkensvlees de Duitse grens over naar EU-lidstaten.

Nederland

Nederland en Italië zijn met 12 procent de grootste afnemers. Denemarken importeerde in de eerste zeven maanden van dit jaar beduidend meer Duits varkensvlees dan in dezelfde periode vorig jaar. Het importvolume steeg met 24 procent naar 105.000 ton.

Oostenrijk (-17 procent) en Polen (-11 procent) namen minder varkensvlees van de Duitsers af. Polen voerde wel meer levende Duitse varkens in.

China

De Duitse export naar China steeg 48 procent. De uitvoer naar Zuid-Korea en Rusland daalde 24 procent. Hong Kong (-32 procent) is al langer een daler, omdat China nu ook rechtstreekse importen toestaat vanuit Duitsland.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer