Kalveren terug op jaarmarkt Bolsward

De kalverkeuring was gisteren na twaalf jaar terug op Bolletongersdei (Stierendonderdag) in Bolsward. Vijftig dieren werden voorgebracht.

‘We hielden de keuring vorig jaar voor het eerst in de Bolswarder manege', vertelt Heleen Rijpma van de organiserende kalverclub De Twaling uit Sneek-Heeg.

'De initiatiefnemers van de van oudsher boerenjaarmarkt Bolletongersdei in Bolsward vroegen ons om de keuring te houden op dit buitenevenement. Daar was het in 2000 ook nog. Ook werd de keuring daarna een tijd in de Sneker manege gehouden.’

Uitslagen

Bij de oudere kalveren won Sondeler Tamar 8976 (v. Danillo) van Jacobus Eppinga uit Sondel niet alleen, het kalf werd ook algemeen kampioen. In zijn klasse werd het gevolgd door Sam Beauty (v. Draak Damion) van Ronny Altenburg uit Koufurderige.

Bij de jonge kalveren waren de meeste punten voor Jetske 1527 (v. Draak Damion), eveneens van Altenburg. Tweede werd Nelleke 75 (v. Scientific Dusk) van VOF Galamaweide uit Oudega. Dit bedrijf van Henk Binnendijk had ook de beste bedrijfscollectie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer