Staatssecretaris in actie voor gelijk speelveld

Eurocommissaris Toni Borg was vandaag in Nederland. Staatssecretaris Sharon Dijksma greep die gelegenheid aan om de manier waarop in Nederland met dierenwelzijn wordt omgegaan onder zijn aandacht te brengen.

Daarvoor werd onder andere een bezoek gebracht aan het Rondeel in Barneveld en het bedrijf van Peter en Ria Druijff in Voorthuizen te bezoeken. De staatssecretaris is een voorstander van een gelijk speelveld in Europa.

Regels en afspraken die lidstaten met elkaar maken, moeten worden nageleefd en daarop moet worden gehandhaafd. Te denken valt daarbij aan het gebruik van GMO-voer, groepshuisvesting en het terugplaatsen van zeugen in de groep 4 dagen na het dekken.

Echte gastvrouw

'Met de bedrijfsbezoeken liet Dijksma zien hoe de Nederlandse intensieve veehouderij met de regelgeving omgaat. Ook bracht ze in beeld welke extra kosten dat met zich meebrengt', vertelt Peter Druijff.

Hij is enthousiast over de wijze waarop Dijksma haar rol als gastvrouw vervulde. 'Open en belangstellend. Borg daarentegen was stoïcijns. Je merkte niets aan hem.' Het bezoek op zich noemt Druijff een aparte, maar ook mooie ervaring. 'Als ondernemer heb je meestal de regie; nu was je een beetje overgeleverd.'

Op de facebook-pagina van de staatssecretaris staat een kort verslag van dag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer