WUR onderzoekt greenports

Wageningen UR onderzoekt in zeven ‘greenports’ de ontwikkelingen en samenwerking in regionale kennis- en innovatiesystemen voor de tuinbouwsector.

Doordat in de greenports verschillende partijen op regionaal niveau intensief samenwerken, ontstaat een brede netwerkpotentie en draagt men uit dat de regio aantrekkelijk is voor bedrijvigheid en werkgelegenheid. Dit kan ook in andere sectoren dan de tuinbouwsector leiden tot economische versterking van het gebied en ruimtelijke ontwikkeling.

Samenwerking

Wageningen UR onderzoekt in zeven greenportregio’s de ontwikkelingen en de verankering van de samenwerking in regionale kennis- en innovatiesystemen: Noord-Holland Noord, Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek, Westland-Oostland, Betuwse Bloem, Venlo en Boskoop.

In vijf van de zeven regio’s zijn deze activiteiten onderdeel van projecten van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), die gericht zijn op het stimuleren van kennis en innovatie in de regio’s. Deze projecten worden gefinancierd vanuit de Europese Unie en de provincies.

Activiteiten

De activiteiten zijn gericht op het monitoren en evalueren van het samenwerkingsproces om de regio’s zowel intern als regio-overstijgend een spiegel met geleerde lessen voor te houden en ‘best practices’ te documenteren.

Ook wordt er kennis op maat geleverd op basis van specifieke vragen van de betreffende greenportregio’s.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer