Rijnlanden baggert watergangen

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden start eind september met het baggeren van ruim 25 kilometer watergangen in de Noordzijderpolder, Meijepolder en polders Weijland, De Bree en Rietveld.

Het gaat om de sloten die voor de aan- en afvoer van water belangrijk zijn. In totaal wordt ruim 70.000 kuub bagger verwijderd. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar.

De watergangen liggen in het gebied ten noorden van de Oude Rijn, tussen Woerden en Bodegraven, tot aan de Hazekade en de Rietveldse kade.

Bagger

De aannemer maakt voor een groot deel, zo’n 57.000 kuub, gebruik van een zuigboot. Die zuigt de bagger van de bodem en verpompt het via leidingen naar tijdelijke weilanddepots. Daarnaast verwijdert de aannemer ongeveer 10.000 kuub met een kraan vanaf de kant.

Deze bagger wordt op de oever verspreid. Het restant, de bagger afkomstig uit watergangen in het stedelijk gebied van Bodegraven Noord, wordt met een kraan verwijderd en afgevoerd naar een erkende verwerker.

Bouwwerkzaamheden

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd, nadat de bouwwerkzaamheden langs de Burgemeester Kremerweg zijn afgerond.

De watergangen die worden gebaggerd, moeten zorgen voor een goede afvoer van water uit de polder of juist voorkomen dat deze te droog wordt. Dat kan worden belemmerd door te veel bagger op de bodem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer