Mensen met arbeidsbeperking worden 'boer'

Drie mensen met een arbeidsbeperking zijn in de Krimpenerwaard met behoud van uitkering gestart met een boerenopleiding. Een van hen gaat binnenkort aan de slag bij een melkveebedrijf.

Mensen+met+arbeidsbeperking+worden+%27boer%27
© Teus Verhoeff/PPP Agro Advies

Praktijknetwerk 'Anders Begaafden' is daarmee nu echt van de grond gekomen, laat begeleider Teus Verhoeff van PPP Agro-Advies weten. 'De eerste talenten zijn in opleiding gegaan op het bedrijf van familie Both in Berkenwoude.'

In de achterliggende maanden hebben de afdeling Sociale Zaken van de gemeenten in de Krimpenerwaard en familie Both elkaar gevonden, geeft hij aan. 'Hierdoor krijgen nu drie mensen een gedegen opleiding in het boerenvak.'

Instructeur mollenvangen

Bij de aanvang van het praktijknetwerk was mollenvangen al een idee. De eerste cursist is nu instructeur. 'Hij heeft zijn cursus net achter de rug en geeft het nu door aan de twee nieuwe mensen in opleiding', vertelt Verhoeff.

Voor de eerste cursist heeft zich inmiddels een boer gemeld. Met steun van de gemeente wordt hij geplaatst door AB-Zuid-Holland.

Verhoeff: 'In het begin zal hij zeker een deel van zijn uitkering behouden. Daarmee komt het salaris overeen met de toegevoegde waarde die hij heeft voor de boer'.

Arbeidsbeperking

AB Zuid-Holland en LTO Noord Krimpenerwaard steunen het praktijknetwerk om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen op de boerderij. Met het UWV in Gouda worden arbeidsprofielen uitgewerkt om vraag en aanbod passend te maken.

Dit netwerk maakt onderdeel uit van een koepel van netwerken in het westen, waaraan ruim zeventig melkveehouders deelnemen. Deze koepel wordt ondersteund door het Veenweide Innovatie Centrum, PPP-Agro Advies en Wageningen UR Livestock Research.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer