Investeringfondsen: eerlijke levensmiddelen

De tien grootste mondiale voedselgiganten worden vandaag door 31 investeringsfondsen aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze willen eerlijke levensmiddelen.

In een gezamenlijke brief vragen de investeringsfondsen de bedrijven meer te doen aan de sociale- en milieuproblemen bij de productie van hun grondstoffen. Vooral in arme landen.

De fondsen, samen goed voor bijna 1,5 biljoen dollar, spreken zich in hun verklaring uit voor Oxfam’s Behind the Brands campagne.

Transparantie

Die is gericht op betere transparantie en bedrijven zo aan te zetten tot een ‘race naar de top’ als het gaat om het terugdringen van maatschappelijke en milieurisico’s in hun leveringsketens.

‘Een gebrek aan transparantie in de sector maakt het moeilijk voor ons als investeerder om de risico’s en kansen in de leveringsketens van levensmiddelenbedrijven in te schatten,’ staat in de verklaring.

Samenwerken

De investeringsfondsen zeggen toe met de levensmiddelenbedrijven te willen samenwerken om verandering in hun beleid te verwezenlijken.

‘Er is aantoonbaar een breed gedragen en dringende behoefte aan daadwerkelijke verbeteringen in de hele sector.’

Klik voor complete bericht op bijgesloten pdf

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer