Gedragscode supermarkt en leverancier

Om goede handelspraktijken te realiseren, zijn supermarkten, leveranciers en het ministerie van Economische zaken vandaag de proef Gedragscode Handelspraktijk gestart.

Deze pilot sluit aan bij de officiële start vandaag in Brussel van de Gedragscode Handelspraktijken voor zakelijke geschilbeslechting tussen bedrijven in de agro- en foodketens.

Deze Europese gedragscode heeft als doel goede handelspraktijken te waarborgen in de voedselvoorzieningsketen.

CBL

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maakte zich er sterk voor dat deze code ook de basis vormt voor de Nederlandse pilot voor geschilbeslechting.

Deze werd onlangs bekendgemaakt door minister Henk Kamp van Economische Zaken. Supermarkten gaan deze gedragscode ondertekenen. CBL hoopt dat ook alle leveranciers en boeren en tuinders dat voorbeeld volgen.

Uitgangspunt

'Met de consument als uitgangspunt wordt er vaak op het scherpst van de snede onderhandeld tussen leveranciers en supermarkten', stelt CBL-directeur Marc Jansen. 'Maar ook stevige onderhandelingen moeten door beide partijen respectvol worden gevoerd.'

Om in Nederland invulling te geven aan de Europese code start het CBL vandaag met Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), LTO en het ministerie van Economische Zaken de pilot Gedragscode Handelspraktijk.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer