Sector+toont+%27plofkippen%27+aan+pers+en+publiek
© Janet Beekman

Sector toont 'plofkippen' aan pers en publiek

Pluimveehouders houden tijdens de open dagen van Albert Heijn (AH), op 21 en 28 september, zelf open dagen. Dat als antwoord op de 'uitsluiting' dit jaar van gangbare vleeskuikenhouderijen tijdens de AH Open Dagen.

De pluimveesector was verbolgen dat scharrelhennen en gangbare vleeskuikenhouders niet waren benaderd door Albert Heijn. Als partner in de ‘Kip van Morgen’, waaraan ook de grootgrutter deelneemt, is er volgens de sector voldoende om uit te leggen aan de consument.

De supermarktketen laat echter alleen pluimveehouders zien met vrije uitloop- en biologische eieren.

Albert Heijn zou het 'lastig' vinden om de 'plofkip' te communiceren met de burger. Zelf zegt AH dat het alleen open dagen houdt bij bedrijven waarmee het bedrijf een directe relatie heeft.

Nationale Aanhaakdagen

De eigen open dagen, geïnitieerd door de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, worden gehouden onder de noemer Nationale Aanhaak Dagen. Zes pluimveehouders, onder wie één hennenhouder en vijf vleeskuikenhouders, hebben zich tot nu toe aangemeld en stellen hun stallen open voor pers en publiek.

Geïnteresseerde pluimveehouders kunnen nog aan de deelnemerslijst worden toegevoegd door een e-mail te sturen naar info@nvpluimveehouders.nl.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer