Natuurfunctie voor vliegveld Bergen

Het voormalig vliegveld ten zuiden van het MOB-complex in het Noord-Hollandse Bergen wordt verder ingericht, zonder dat het ingrijpend verandert. Er komt een waterberging en de natuur krijgt een impuls.

Ook wordt gekeken naar versterking van de recreatiemogelijkheden. Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stellen samen met gemeente Bergen en Natuurmonumenten een inrichtingsplan. Ze lichten het dit najaar toe aan belanghebbenden.

Biologisch

LTO Noord Kennemerland pleitte er samen met Groen Platform Bergen voor om op het voormalig militair mobilisatiecomplex ruimte te bieden voor biologische veehouderij. Die plannen staan voorlopig in de koelkast, concludeert voorzitter Mart Brouwer de Koning van LTO Noord Kennemerland.

Brouwer de Koning verbaast zich over het inrichtingsplan. 'Het gebied heeft naar mijn idee nog gewoon een agrarische functie.' De afdelingsvoorzitter wacht de verdere ontwikkelingen nog even af. 'Er komt nog een informatieavond waarop wij ons zegje kunnen doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer