Bezwaar LTO tegen Natura Loevestein

LTO Noord maakt bezwaar tegen aanwijzing van Natura 2000-gebied Loevestein, Pompveld en Kornsche Boezem. LTO heeft twijfels of de aangewezen natuurwaarden in voldoende mate en in bepaalde delen voorkomen.

Samenvoeging van Loevestein, Pompveld en Kornsche Boezem is ten onrechte, stelt LTO. De drie gebieden liggen kilometers uit elkaar. Daardoor vormen ze geen ecologisch geheel.

Loevestein is van het Pompveld gescheiden door een rivierarm - de Afgedamde Maas - en door woongebied van onder meer Rijswijk en Giessen in Noord-Brabant. En de Kornsche Boezem ligt verderop in het Land van Altena tussen Almkerk en Dussen.

Grote modderkruiper

Volgens LTO zijn de Brakelse Benedenwaarden zijn ten onrechte aangewezen en uitgebreid voor de grote modderkruiper. Ook hoort het ecologisch gezien niet bij het gebied.

Verder komen de glanshaverhooilanden en stroomdalgraslanden niet of in verwaarloosbare omvang voor. De bijdrage van het habitat meren met krabbenscheer en fonteinkruiden is in vergelijking met andere gebieden gering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer