Franse boeren eisen actie tegen wolf

Franse boerenorganisatie FNSEA wil dat de overheid actie onderneemt tegen de wolf. Zij eisen op korte termijn een gesprek met de verantwoordelijke ministers.

De boeren zeggen dat de wolven de laatste jaren steeds meer schade aan hun vee aanrichten. Van 1.500 gedode dieren in 2000 tot 3.800 in 2005 en minstens 5.000 gedode dieren in 2012. De organisatie van jagers zegt dat dit aantal oploopt.

De overlast wordt volgens de boeren veroorzaakt door een ongecontroleerde toename van het aantal wolven en een lakse houding van de overheid.

Maatregelen

Veehouders in de Alpen beweren dat maatregelen om de wolven bij hun kuddes weg te houden niet hebben gewerkt. Zo probeerden ze het vee 's nachts binnen te halen en de wolven met honden te verjagen.

De boerenorganisatie wil nu met de ministers van onder meer landbouw, ecologie en toerisme om de tafel om tot een oplossing te komen. Een van de oplossingen kan zijn om meer wolvenafschot toe te staan.

Compensatie

Frankrijk beschikt over een 'wolvenplan' waarin onder meer voorzien is in een compensatieregeling voor getroffen veehouders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer