Nieuw akkoord LTO Nederland en Gasunie

LTO Nederland en Gasunie hebben een akkoord bereikt over de nieuwe vergoedingen 2013 voor grondeigenaren en grondgebruikers bij het leggen van Gasunieleidingen in agrarische grond en de aanpassing van de tarieven voor gewasschade.

De vergoedingen bestaan uit een vergoeding voor de grondeigenaar en een vergoeding voor de gebruiker. De eigenaarsvergoeding is een vergoeding voor de medewerking aan het vestigen van het recht van opstal.

De vergoeding bedraagt 2,82 euro per vierkante meter belemmerende strook. Hierover kan nog een efficiëntiepremie van 20 procent worden verkregen indien het aangeboden contract binnen zes weken wordt ondertekend.

Werkzaamheden

De gebruikersvergoeding is een vergoeding die wordt verkregen over de strook grond die Gasunie nodig heeft om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren tijdens de aanleg van de leiding.

Deze vergoeding bedraagt 1,12 euro per vierkante meter werkstrook. Ook hier kan een efficiëntiepremie worden verkregen gelijk aan die voor de eigenaren. Daarnaast zijn Gasunie en LTO Nederland het eens geworden over de gewasschadevergoedingen voor het jaar 2013.

Voorschotten

Het betreffen zogenoemde voorschottarieven. Mocht blijken dat de voorschottarieven te laag zijn vastgesteld, dan vindt er op basis van nacalculatie bijbetaling plaats.

Binnen de door LTO Nederland en Gasunie overeengekomen systematiek zijn de tarieven voor gewasvergoeding voor 2013 maximaal 10 procent verhoogd ten opzichte van de tarieven voor 2012.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer