NVWA bestrijdt Aziatische tijgermug in Oss

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gestart met de bestrijding van exotische muggen op een industrieterrein in Oss. De NVWA trof daar tijdens een controle een Aziatische tijgermug aan bij een importeur van gebruikte banden.

De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland. Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen.

Het risico dat in Nederland exotische muggen aanwezig zijn die drager zijn van ziekteverwekkende virussen is erg klein. In het buitenland is het wel bekend dat exotische muggen mogelijk ziekten kunnen overbrengen op mensen of dieren.

Actief

Om te voorkomen dat de exotische muggen zich op de locatie in Oss verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding. De Aziatische tijgermug komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië maar komt inmiddels ook voor in andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Europa.

De NVWA bestrijdt de exotische muggen met middelen die zowel larven als volwassen muggen doden. Directbetrokkenen en omwonenden van het bedrijf in Oss ontvangen van de gemeente een brief over de bestrijding.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer