Glassanering Midden-Delfland op schema

Het gaat goed met het verwijderen van verspreid liggende kassen in Midden-Delfland. Inmiddels maakte ruim 18 hectare glas plaats voor grasland. De komende jaren komt hier nog eens 4 hectare bij, meldt gemeente Midden-Delfland.

De kwaliteitsslag is mogelijk via de regionale samenwerkingsverbanden Hof van Delfland en Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam (IODS) als compensatie voor de aanleg van de A4 Delft-Schiedam.

Het verwijderen van verspreid liggende glastuinbouwbedrijven is al jaren één van de speerpunten van de gemeente. De eerste kassen werden in 2006 aangekocht. Sindsdien investeerden ook het rijk en de provincie ruim 18 miljoen euro in de verwijdering van nog eens 30 hectare kassen.

Gesloopt

De gemeente kocht in 2009 de eerste verspreid liggende kassen aan. Deze percelen zijn inmiddels gesloopt en ingericht als weiland. In 2011 en 2012 heeft de gemeente wederom een aantal kassen gekocht. Deze zijn onlangs gesloopt na het afronden van de teelt.

De afgelopen maanden zijn nog eens drie kassen verworven met behulp van het IODS-budget. Deze worden begin 2014 en begin 2015 verwijderd. De sanering gaat op vrijwillige basis. Willen de kwekers niet meewerken, dan mogen zij gewoon blijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer