Koeien schrikken van helikopters (video)

Laagvliegende AH-64D Apache gevechtshelikopters veroorzaakten in het Achterhoekse Heelweg vorige week schade aan de veestapel en stalinventaris van een melkveehouder.

De helikopters van de Koninklijke Luchtmacht vlogen laag over de weilanden, waardoor geschrokken koeien uitbraken en de stal weer in renden.

Daar bleek later dat een koe een spierbeschadiging had opgelopen en een ander dier een speenbetrapping had. Ook waren er beschadigingen aan de ligboxen vanwege het geweld waarmee de dieren de stal inrenden.

Een andere boer kon zijn geharkte gras opnieuw wiersen omdat het gras door de laagvliegende helikopter aan een hoop was gewaaid.

Schade

Voorzitter Mark Ormel van LTO Noord Oost-Gelderland heeft inmiddels contact gehad met defensie over het incident. ‘De luchtmacht stuurt een schade-expert naar de getroffen veehouder en heeft toegezegd alle schade te vergoeden.’

Verder is afgesproken dat alle persberichten met aankondigingen van oefeningen voortaan ook naar LTO Noord worden gestuurd. Ormel hoopt wel dat die informatie gedetailleerder is dan tot nu toe gebruikelijk.

‘De oefeningen van vorige week waren ook aangekondigd. Ze zouden in de buurt van Salland worden gehouden, maar dan denk je niet direct aan de Achterhoek.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer