Milieuvriendelijke investeringsmaatregelen

Voor boeren bestaan verschillende subsidieregelingen om te investeringen in milieuvriendelijke maatregelen. Daarmee is efficiënter om te gaan met mest of energie te besparen, waardoor de bedrijfvoering milieuvriendelijker wordt.

Het ministerie van Economische Zaken heeft in totaal dit jaar 15.225.000 euro beschikbaar voor deze regeling. Het budget wordt verdeeld over de zeven investeringscategorieën. Per categorie is 2.225.000 euro beschikbaar.

Uitzondering vormt categorie 6, waterkwantiteit, daar is 1.875.000 euro voor gereserveerd.

Investeringscategorieën

Er zijn zeven investeringscategorieën waarvoor boeren in de periode van 15 augustus tot en met 16 september 2013 subsidie kunnen aanvragen:

Categorie 1: mestbewerking
Categorie 2: precisielandbouw
Categorie 3: mestopslag voor dierlijke meststoffen
Categorie 4: energie-efficiency
Categorie 5: hernieuwbare energie
Categorie 6: waterkwantiteit
Categorie 7: energie-efficiency en hernieuwbare energie glastuinbouw

Dit jaar is de openstelling van de subsidieregeling Investeringen in energiebesparing ondergebracht in deze regeling. Dat is categorie 7: Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw.

Loting

Verdeling van de beschikbare subsidiebudgetten gebeurt op basis van loting per categorie. De uitslag bepaalt de volgorde van de afhandeling. Als het budget op is, worden geen aanvragen meer goedgekeurd. Per categorie mag één aanvraag worden indienen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer