Rechter: merk Red Star is van FresQ

De telersvereniging FresQ hoeft de rechten op Red Star tomatenmerken niet terug te geven aan het bedrijf Kaaij Brothers uit De Lier. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag bepaald.

De Kaaij Brothers eiste tijdens een kort geding bij de rechtbank in Den Haag de rechten op 9 Red Star tomatenmerken terug van telersvereniging FresQ, waarbij De Kaaij Brothers in het verleden waren aangesloten.

De onderneming had de rechten eind 2008 aan FresQ overgedragen, omdat de telerscoöperatie over een Europese GMO-erkenning beschikte. Vorig jaar is de GMO-erkenning van FresQ echter komen te vervallen. Kaaij Brothers zegde daarop haar lidmaatschap van FresQ per 1 januari 2013 op.

Commercieel nadeel

De teler uit De Lier sommeerde FresQ ook om de Red Star merkrechten weer in te leveren. Volgens de tomatenkweker had ze er commercieel nadeel van dat ze de rechten niet meer bezat

Tijdens het kort geding beriep Kaaij Brothers zich op een overeenkomst uit augustus 2010 die zou zijn gesloten met FresQ. Daarin stond volgens Kaaij Brothers dat zij een recht had op terugkoop van de Red Star merkrechten, indien zij de relatie met FresQ zou verbreken.

Twijfel

De voorzieningenrechter in Den Haag twijfelt er echter aan of die overeenkomst werkelijk tot stand is gekomen. Kaaij Brothers heeft dat onvoldoende aannemelijk gemaakt, aldus de rechter. Telercoöperatie FresQ ontkende tijdens de rechtszitting dat die overeenkomst destijds was gesloten.

De telerscoöperatie overhandigde de rechter emails waaruit bleek dat er na die datum ook nog volop onderhandeld werd met het bedrijf over de terugkoop van de Red Star rechten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer