Coöperatie Groenzoom heeft organisatie rond

Natuurcoöperatie De Groenzoom heeft de organisatie voor het mogelijke beheer van 560 hectare natuur en recreatie bij Berkel en Rodenrijs rond.

Kernpunt is dat er een stuurgroep komt die als officiële opdrachtnemer fungeert. Deze stuurgroep bewaakt de kernwaarden van de Groenzoom en is daarin onafhankelijk. De stuurgroep is inmiddels compleet en bestaat uit vijf leden.

Voorzitter is Jan Waaijer, voormalig burgemeester van Zoetermeer, en ex-voorzitter van de Stichting Land van Wijk en Wouden.

De andere leden zijn: Arie van den Berg (hoogheemraad van Delfland), Tineke Ruijgh- van der Ploeg (bioloog), Cor Nonhof (natuurhistorisch secretaris KNNV) en Ria van der Burg-Van Leeuwen (secretaris van LTO Noord afdeling Oostland).

Beheercoördinator

De Natuurcoöperatie wordt door de stuurgroep ingeschakeld om de uitvoering te verzorgen. Een ‘beheercoördinator’ houdt namens de stuurgroep toezicht op de uitvoering en verstrekt adviezen.

Het beheerplan van de Groenzoom hebben gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp in het najaar gereed. In het voorjaar van 2014 moet duidelijk worden met welke partij de gemeenten uiteindelijk in zee willen gaan als eindbeheerder.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer