'Zorg voor breedband in buitengebied'

De overheid moet zelf zorgen voor snel internet in de buitengebieden. Die oproep deden de aanwezigen maandag tijdens een bijeenkomst van provincie Gelderland samen met Vereniging Kleine Kernen (VVK).

%27Zorg+voor+breedband+in+buitengebied%27
© TIK vzw

Tijdens de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van meer dan vijftien bewonersgroepen aanwezig. En ook nu werd weer duidelijk dat breedband in het buitengebied vooral een financieringsvraagstuk is.

De vraag blijft wie de aanleg moet financieren. De bewoner zelf, de overheid, de markt, de bank, of een combinatie van deze partijen?

Problematisch

Het ontbreken van snel internet in het buitengebied is voor veel mensen problematisch.

Enkele opmerkingen: 'Als ik wil internetbankieren dan kan ik niet meerdere opdrachten tegelijk versturen' en 'De campings in onze buurt verliezen klanten omdat ze geen snel internet kunnen bieden.'.

Hindernissen

Pogingen om aan te haken bij de breedbandverbindingen die wel in de kernen worden aangelegd, lopen meestal op niets uit. 'Het telecombedrijf zei tegen ons: Jullie wonen te ver uit elkaar, hier stopt het' en 'Het zijn lange einden, veel hindernissen'.

Duidelijk werd dat het realiseren van breedband in het buitengebied nogal wat vergt van bewoners. De provincie wil daarbij de helpende hand bieden met kennis, het verbinden van partijen en het verstrekken van leningen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer