Sneller internet met 4G in oostrand Flevoland

130 boeren en bewoners in de oostrand van Oostelijk Flevoland hebben binnenkort sneller internet. Greenet startte hiervoor afgelopen week met de bouw van een 4G netwerk.

4G staat voor de vierde generatie van mobiele telecommunicatiestandaarden. Het is de opvolger van de 3G-standaard.

'Het netwerk dat in Oostelijk Flevoland wordt aangelegd, heeft niks met de landelijke 4G netwerk dekking te maken', zegt Wilfried Groot Koerkamp, melkveehouder en initiatiefnemer van sneller internet in het gebied waar hij woont.

Straalverbinding

'De basiszender die in Ketelhaven wordt gebouwd, heeft een andere frequentie, niet voor gsm telefonie maar voor lokaal internet en de vaste telefoon', licht Groot Koerkamp toe.

'Het is een techniek om via een combi van straalverbinding en een afgeschermde frequentie sneller internet mogelijk te maken in het buitengebied.'

Gebundelde straal

Vanaf de grote mast in Lelystad, bij de dijk naar Enkhuizen, gaat een gebundelde straal naar een antenne op het mestverwerkingsbedrijf Komeco in Ketelhaven.

Vanaf daar worden twee straalpaden (gebundelde dataverkeer stralen) verzonden naar twee windmolens, een van Olster-Tocht BV en een van Raedthuys. Van daaruit wordt de internetverbinding via drie draadloze zenders naar de bedrijven 'gestraald'.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer