Maatwerk regenwateropslag in Westland

Gemeente Westland biedt tuinders de mogelijkheid af te wijken van het Activiteitenbesluit. Elk glastuinbouwbedrijf moet volgens die milieuregels een regenwatervoorziening hebben.

De opslag leidt niet in alle gevallen tot miliewinst. In een aantal gevallen staat de gemeente daarom vrijstelling van de verplichting toe. 'Als het milieueffect niet bereikt wordt, dan is een regenwatervoorziening immers niet doelmatig', verklaart Guus Meijs van LTO Noord Glaskracht.

De uitzonderingen gelden voor bepaalde teelten waarbij de planten met mindere kwaliteit water toe kunnen, voor bedrijven die een wateropvang met collega's delen, kassen in reconstructiegebieden en bedrijven die binnen twee jaar afgebroken worden.

Uitspoeling

Vollegrondbedrijven die meedoen aan een pilot waarbij wordt gemeten of er uitspoeling is naar de bodem, krijgen een vrijstelling gedurende de pilot.

LTO Glaskracht heeft aangedrongen op het maatwerk en ziet deze beleidslijn als voorbeeld voor andere tuinbouwgemeenten. Volgens het Activiteitenbesluit moet een glastuinbouwbedrijf per hectare over een hemelwateropvangvoorziening van ten minste 500 kubieke meter beschikken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer