Goede resultaten Delft Blue Water

De eerste resultaten van de proef Delft Blue Water zijn goed. Het geproduceerde gietwater met klasse 1 kwaliteit is zeer geschikt voor de glastuinbouw. De groei van de tomaten op regenwater en Delft Blue Water is identiek.

Goede+resultaten+Delft+Blue+Water
© Monique Jansen

Sinds februari van dit jaar worden in de demokwekerij Westland tomaten geteeld met Delft Blue Water (DBW) gietwater. Di wordt geproduceerd vanuit gezuiverd stedelijk water afkomstig van zuiveringsinstallatie Harnaschpolder.

In de demokwekerij Westland is een proefopstelling van 180 vierkante meter ingericht waar tomaten worden geteeld. Een deel van het gewas krijgt regenwater als gietwater, het andere gedeelte krijgt DBW-gietwater.

Plantgezondheid en voedselveiligheid

Beide watersystemen blijven compleet gescheiden van elkaar. Binnen het project wordt de ontwikkeling van het gewas en de tomaat nauwlettend gevolgd. Naast de productie wordt ook de plantgezondheid en voedselveiligheid gevolgd.

Ook in de komende maanden wordt het gewas verder gevolgd. Monitoring van water-, vrucht- en gewaskwaliteit blijft plaatsvinden.

Concurreren met regenwater

Aan het eind van het project moet duidelijk zijn in hoeverre DBW-gietwater kan concurreren met regenwater. En of het een duurzaam alternatief is.

Delft Blue Water is een initiatief van Hoogheemraadschap van Delfland, Delfluent Services BV en Evides.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer