Aanpak overstroming Berkel zwart op wit

Boeren langs de Berkel bij Almen hebben de afspraken op papier over de maatregelen om overstroming van hun land tegen te gaan. Daarmee voldoet waterschap Rijn en IJssel aan de eerder dit jaar gedane toezegging.

Waterschap Rijn en IJssel wil de Berkel tussen de stuwen Warken en Besselink laten meanderen. Ook moeten de stuwen bij Warken en Besselink passeerbaar zijn voor vissen.

Door de maatregelen is inundatie van percelen te verwachten ten oosten van Almen, net voor de aan te leggen meandering. Het gaat om 4 à 5f hectare grond.

Hoog water

Grondeigenaar en varkenshouder Harrie Schieven in Almen geeft aan dat de maatregelen om hoog water te voorkomen op papier staan, zodat hij het waterschap erop kan aanspreken.

De grond van Schieven die onder kan lopen, wordt opgehoogd. De zwarte bovenlaag gaat eraf en wordt na ophoging met andere grond weer teruggebracht.

Overleg

Alle werkzaamheden gebeuren in overleg, waarbij Schieven het laatste woord heeft. Er is een regeling voor tien jaar afgesproken.

Eén keer per tien jaar wordt het onderlopen van zijn land als acceptabel gezien. Als dat vaker gebeurt, krijgt hij schadevergoeding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer