Doris 1 Fleckviehkoe van 2013

De derde kalfs Fleckviehkruisling Doris 1 van maatschap Holtland-Raggers uit Blankenham is gisteren gekozen tot Fleckviehkoe van 't jaar 2013. De vakjury koos overduidelijk voor de Fleckvieh x Holstein kruisling die wordt voorspeld op bijna 16.000 kilo melk in 305 dagen.

Het oordeel van de vakjury, bestaand uit paringadviseur Ard Tetteroo, Rudolf Somsen van Countus en Agrio-journalist Anne Hiemstra, telde voor 50 procent mee, net als het oordeel van de publieksjury.

In Geesteren werd gisteravond duidelijk dat het publiek nipt in meerderheid koos voor Betsy-Baretta 23. Zei is een Fleckvieh x Jersey kruising van het biologische bedrijf van maatschap Aalbers-Kampjes uit Fochteloo.

Tien genomineerden

Het Fleckvieh Stamboek organiseert de jaarlijkse 'Fleckviehkoe van 't jaar' verkiezing. Dit jaar werden uit de vele aanmeldingen tien genomineerden gekozen. Hierbij werd geselecteerd op dubbeldoel, melkproductie en diergezondheid.

De genomineerden werden allemaal op de bedrijven bezocht. Er bleven uiteindelijk drie finalisten over.

Verheugd

Melkveehouder Erwin Raggers reageerde verheugd op de uitslag. 'Ze is de beste uit een koppel van driehonderd koeien. We melken 3x daags en Doris 1 heeft weken achter elkaar 70 liter daags gegeven.'

Doris 1 haar celgetal ligt op 60. Daarbij was ze weer snel drachtig. Haar tussenkalftijd ligt op 335 dagen. 'Doris 1 is een onopvallende koe en ze mankeert nooit wat. De veearts heeft nog niets aan haar verdiend', zegt Raggers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer