Dijken buiten Natura Rijntakken houden

Gedeputeerde Staten van Gelderland willen dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken de dijktaluds buiten de begrenzing brengt van Natura 2000-gebied Rijntakken.

Dat blijkt uit het advies aanwijzingsbesluit Natura 2000-gebied Rijntakken dat de provincie naar de staatssecretaris heeft gestuurd. De Rijntakken omvatten de Gelderse Poort en de uiterwaarden van de Waal, Nederrijn en IJssel.

Het ministerie van Economische Zaken stelt voor om delen van dijktaluds waar een habitat of natuurwaarde - onder andere glanshaverhooiland - voorkomt en die grenzen aan het Natura 2000-gebied, aan te wijzen als Natura 2000-gebied.

Provincie Gelderland wil dat de dijken en een onderhoudsstrook van 5 meter aan de buitenteen van de dijk buiten de begrenzing van het Natura 2000-gebied blijft. Dit heeft te maken met de waterkerende functie van de dijken.

Stikstofgevoelig

LTO Noord Gelderland is het eens met het voorstel van de provincie. 'We werken er al lang aan om de dijken buiten de begrenzing van het aanwijzingsbesluit Rijntakken te krijgen. De habitats zijn stikstofgevoelig en geven dus externe werking', stelt Tjerk Elzinga van LTO Noord Gelderland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer