Besmetting BVD type 2 in Brabant

Op een vleeskalverbedrijf in Noord-Brabant is gisteren een besmetting met BVD type 2 bevestigd, meldt ZLTO. Dat veebedrijf voerde kalveren aan uit Duitsland. Het totaal aantal getroffen bedrijven komt daarmee op acht.

Het bedrijf was al verdacht. In Gelderland is gisteren ook een besmetting vastgesteld. De voorbije twee weken zijn twee extra besmette bedrijven geconstateerd.

Tussen half maart en half april zijn ook al vier besmettingen gevonden met dit BVD-type. Ook deze bedrijven importeerden dieren uit Duitsland. Er zijn nog enkele bedrijven in onderzoek.

Noordrijn-Westfalen

Van alle bedrijven liggen er vijf in Gelderland, één in Utrecht, één in Friesland en één in Noord-Brabant. Alle bedrijven liepen waarschijnlijk de besmetting op door kalverimport uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

LTO adviseert veehouders die kalveren uit Duitsland hebben alert te zijn op de verschijnselen en tijdig maatregelen te nemen. De integraties hebben besloten de nuka’s uit Noordrijn-Westfalen stringent te kanaliseren.

Apart verzamelen

Dat betekent apart verzamelen in het herkomstgebied en een-op-een transporteren naar geselecteerde bedrijven in Nederland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer